Blandlåda Kataloniens Röda (6 flaskor)

Blandlåda Kataloniens Röda (6 flaskor)

SEK 1,596.00

Våra blandlådor består av utvalda viner från vårt sortiment och går att beställa hos Systembolaget. Dessa viner kan annars endast hittas på restaurang, men då vi vet att det är många som tycker om dem och de efterfrågas så har vi valt att packa ihop dem i ett spännande tema. I denna låda vill vi dela med oss av flera fantastiska röda viner från Katalonien. Fler av dem med trevlig ålder. Det här är små producenter som gör viner med omsorg och kärlek till ursprunget. Precis sådana viner vi gärna själva njuter av. Vi vill i denna låda visa på vilken mångfald vi hittar i Katalonien. Vi reser från Empordá till Penedès, tar en sväng upp till Conca de Barberà, sen till Priorat och avslutar i Terra Alta. Systembolaget BS nr 80631, 1596 kr.

Beställ här

Add To Cart

L’oblit Sumoll 2016, Esteve i Gibert
”Ett rött vin med en vit själ” Häng med till en av de minsta producenterna i Penedès med stora ambitioner. Vinet blev i Guia Catalunya 2020 utnämnt till bästa röda vin i Penedès med 9,67 poäng! Endast 8 dagars skalmaceration för att behålla elegansen. Lagrat 7 månader på 425 l kastanjefat. Ett elegant vin med fantastisk syra. Prova till anka eller gås eller en ambitiös vilträtt på hjort, rådjur eller vildsvin med lite sötma från röda bär till. Druva: Sumoll

Terraprima Negre 2016, Can Rafols dels Caus
Följ med till vackra gården Can Rafols och ge dig själv ett annat perspektiv på röda viner från Medelhavet. Medelfylligt och fräscht vin, med karaktäristisk mineral från Garraf-massivet. Lagrat i 12 månader på fransk ek. Prova till Iberico Secreto eller Iberico Pluma med örtiga tillbehör.
Druvor: Cabernet Franc, Garnacha och Syrah

Viern 2012, Vega Aixalà
Från en av Kataloniens högst belägna vingård kommer Viern från terasser med skiffer och biofokus. Ett fylligt vin med mjuka tanniner och lång, fin eftersmak. Lagrat på franska och amerikanska ekfat i 12 månader. Passar utmärkt till en viltgryta med svartvinbärsgelé.
Druvor: Cabernet Sauvignon, Garnacha, Tempranillo, Syrah, Cariñena

Roca del Crit 2020, Gallina de Piel
Från Empordá och sommeliererna på världskända forna restaurangen El Bulli. Deras dröm har gått i uppfyllelse att med sitt projekt Gallina de Piel skapa gastronomiska viner de själva hade kunnat servera. Här möter vi en blend på Garnacha och Cariñena i en elegant mörkfruktig stil. Prova det till smakrika vegetariska rätter som t ex en vegetarisk linsgryta med fetaost.
Druvor: Garnacha, Cariñena

Mas de les Valls 2017, Celler Devinssi
Vi tar er här till de unika skiffer-jordarna, Llicorella, i Priorat som är grunden för några av Spaniens mest hyllade viner. Denna årgång blev rankat som topp 4 Priorat i Decanter. Ett fylligt rött vin med komplexa toner och lång eftersmak. Aromer av rosor, viol, blå frukt med en rostad karaktär. 10 månader på franska ekfat. Servera det t.ex till långbakade fina köttbitar.
Druvor: Garnacha, Cariñena, Cabernet Sauvignon

Ay de Mi 2016, Vins del Tros

Följ med till Terra Alta och Vins del Tros vars viner rankas bland Kataloniens bästa viner. Här en trevlig blend med fin frukt och syra som lagras väl. Naturlig vinmakning som avslutas med 12 mån på fransk ek. Prova till fina grillbitar alt mogna smakrika ostar. Vinet är mer naturligt gjort men lagrat länge så häll gärna på karaff 30-60 minuter innan så det öppnar upp sig.
Druvor: Garnacha, Cariñena